Tussen geven en nemen

Over contextuele therapie


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

Contextuele therapie is een preventieve én herstellende manier van interveniëren in (gezins)relaties. De methode is ontwikkeld door Ivan Boszormenyi-Nagy en biedt een nieuwe vorm van therapie, waarbij loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid in de dynamiek van menselijke relaties zeer belangrijke aspecten zijn. Er is de meeste kans op herstel wanneer mensen die met elkaar in relatie staan, zichzelf en hun voorwaarden voor een relatie beschikbaar willen stellen met als doel: dialoog, wederzijdse zorg, erkenning en onderhandeling.
"Tussen geven en nemen" is een vak- en studieboek voor (psycho)therapeuten en voor andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, het maatschappelijk werk en de kinderbescherming. Het boek is vertaald door familietherapeute Nelly Bakhuizen, die Ivan Boszormenyi-Nagy regelmatig als tolk bij zijn Nederlandse workshops heeft bijgestaan.
Ivan Boszormenyi-Nagy (Hongarije 1920, sinds 1950 in de Verenigde Staten werkzaam geweest, overleden 28 januari 2007) is internationaal bekend als een van de grondleggers van de gezins- en familietherapie, in het bijzonder van de intergenerationele therapie. Barbara Krasner is een van zijn vroegere medewerkers.

Oorspronkelijke titel Between Give and Take (1986)
Auteur(s) Ivan Boszormenyi-Nagy
Vertaler(s) Nelly Bakhuizen
ISBN 978 90 6020 668 3
Prijs in Euro's 51,50 (incl. B.T.W.)
Categorieën Gezin en opvoeding | Psychologie: contextuele therapie
Aantal pagina's 493
Jaar van verschijnen 1994
Druk 7e druk 2018
Bindwijze Paperback
Formaat 23,2 x 15,3 cm
Gewicht in gram 820
Leverbaar Ja

Terug