Muziek tussen schoot en school

Muziek met het jonge kind in gezin en groepsverband


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. Ze reageren meteen vanaf de geboorte, en zelfs al tijdens de zwangerschap, heel direct en onbevangen op geluiden, liedjes en muziek. Deze verzameling van een honderdtal bekende en onbekende liedjes, versjes, spreekteksten en luisterfragmenten, elk voorzien van spelvormen, biedt ouders en groepsbegeleiders talloze mogelijkheden om op een originele en creatieve wijze muzikaal met kinderen bezig te zijn. In het boek is ook het notenbeeld van de liedjes afgebeeld.
Het materiaal is naar leeftijd in hoofdstukken ingedeeld, elk met een eigen inleiding over de ontwikkelingsfase van het kind. Zo word je op ideeën gebracht en begrijp je tevens waarom een bepaalde activiteit op dat moment geschikt is. Er is een apart hoofdstuk met liedjes voor bepaalde dagen of perioden van het jaar. Het boek opent met een algemene beschouwing over het omgaan met muziek in het gezin en in groepsverband, en wordt afgesloten met een deel over het maken van muziek in kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.
Boek en dubbel-cd zijn los van elkaar te koop.
Marijke Albers en Rita Rikhof zijn specialisten op het terrein van muziek in de prenatale en voorschoolse periode. Naast hun werkzaamheden als muziekdocent aan muziek- en basisscholen doceren zij respectievelijk de nascholingscursussen â??Muziek op schootâ?? en â??Muziek in de zwangerschapâ??. Tevens verzorgen zij muziekcursussen en -trainingen in peuterzalen en kinderdagverblijven.

Auteur(s) Marijke Albers
Rita Rikhof
ISBN 978 90 6020 738 3
Prijs in Euro's 21,60 (incl. B.T.W.)
Categorieën Activiteiten, spel | Muziek: (kinder)lied | Schoolkeuze, studiekeuze, beroepskeuze
Aantal pagina's 176
Jaar van verschijnen 1997
Druk 6e druk 2014
Bindwijze Paperback, ingenaaid
Formaat 25 x 17 cm
Gewicht in gram 380
Illustraties Tekeningen Emmy Verhoeff
Leverbaar Ja

Terug