Empathie loont!

De kracht van liefde en wil


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

Empathie loont! De kracht van liefde en wil

Empathie op microniveau kan leiden tot een liefdevolle acceptatie van jezelf en tot een diepgevoeld respect voor elk ander mens. Empathie op macroniveau kan leiden tot openheid voor andere culturen, religies en wereldbeschouwingen. Empathie loont! gaat over empathie en hoe jij, de ander en uiteindelijk de gehele wereld daar beter van worden.

Dit boek is geschreven vanuit het gedachtegoed van de psychosynthese: een humanistische en transpersoonlijke richting binnen de psychologie. Een richting waarbij wordt uitgegaan van de gehele mens: mentaal, emotioneel, fysiek en transpersoonlijk. â??Liefdeâ?? en â??wilâ?? zijn daarbij kernbegrippen.
Deze begrippen lopen als een rode draad door dit boek. Liefde en wil kunnen inhoud en richting aan empathie geven.

In drie delen wordt empathie nader uitgewerkt: empathie op individueel niveau (Ik), empathie in de relationele sfeer (Jij en Ik), en empathie in een groter geheel (Wij en de wereld). Het vierde deel gaat in op meditatie als een krachtig instrument bij het verwezenlijken van empathie.

Drs. J.M. Paula van Cuilenburg is werkzaam als psychosynthese-therapeut en meditatietrainer binnen de praktijk RondHeel. Van haar hand verscheen eerder: De stille plek in jezelf: Meditatie in de psychosynthese (Haarlem: De Toorts, 2010 [2008]).

Met een prachtige aquarel van Maria Roosen op het omslag.

Auteur(s) Paula van Cuilenburg
ISBN 978 90 6020 843 4
Prijs in Euro's 19,50 (incl. B.T.W.)
Categorieën Empathie | Meditatie | Psychologie: psychosynthese | Respect
Aantal pagina's 128
Jaar van verschijnen 2013
Druk 1e druk 2013
Bindwijze Paperback
Formaat 15,3 x 23,2
Gewicht in gram 240
Leverbaar Ja

Terug