Zien door Yoga


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

Zien door Yoga is hét klassieke werk over yoga. Beter bekend is het onder de naam â??Yoga-Sutraâ??, de yoga-spreuken van Patanjali.
Het boek bevat 195 aforismen, waarin zin en doel van yoga worden uitgelegd. Hoewel ze circa 2000 jaar oud zijn, schetsen de aforismen een beeld van de werkelijkheid dat vandaag nog sprankelend en actueel is. Ze verwoorden inzichten waaruit blijkt dat de schrijvers psychische en mentale mechanismen glashelder konden analyseren en ook bekend waren met de veelvuldige gelaagdheid van lichaam en geest. "Zien door yoga" betekent afdalen in de diepste lagen van het innerlijk, kennismaken met vlijmscherpe technieken van zelfanalyse, leren toepassen van beproefde technieken van zelftherapie.
"Zien door Yoga" is een vertaling in het Nederlands, rechtstreeks uit het Sanskriet. Het is de vertalers bovendien gelukt de literaire vorm van het werk â?? de bondigheid, kristallen helderheid en logische structuur â?? ook in de Nederlandse tekst tot uitdrukking te brengen zonder ingewikkelde of onbegrijpelijke termen te hoeven gebruiken. Dit laatste geldt ook voor de begeleidende verantwoording van de vertaling en het uitvoerige commentaar.
N.B. Was uitverkocht tot 2007; op veler verzoek herdrukt!

Auteur(s) Jogchum Dijkstra
Salvatore Cantore
ISBN 978 90 6020 299 9
Prijs in Euro's 28,80 (incl. B.T.W.)
Categorieën Gezondheid
Aantal pagina's 221
Jaar van verschijnen 1980
Druk 7e druk 2017
Bindwijze Paperback
Formaat 23,2 x 15,3 cm
Gewicht in gram 350
Leverbaar Ja

Terug