Rondleiding in de psychosynthese

Model voor persoonlijke groei


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

Met recht kan men bij dit boek van Piero Ferrucci spreken van een rondleiding: in elk hoofdstuk betreedt de lezer een bepaald vertrek van de psychosynthese, met de ramen wijdopen naar bredere perspectieven. In een heldere verteltrant weet Ferrucci de diverse hoofdthemaâ??s van de psychosynthese te verbinden met recente wetenschappelijke bevindingen, veelvuldig geïllustreerd met verhalen en mythen met een zeer diverse culturele achtergrond.
De doorzichtige structuur van het boek is mede te danken aan het feit dat het een bundeling is van een aantal voordrachten die Ferrucci in het Centro di Psicosintesi â??R. Assagioliâ?? heeft gegeven in de jaren 1984-1993. Het materiaal is zodanig geactualiseerd en herordend dat er een organisch beeld van de psychosynthese is ontstaan binnen het kader van het wetenschappelijk onderzoek, de hedendaagse cultuur en de grote spirituele tradities.
De psycholoog en psychotherapeut Piero Ferrucci kwam door zijn leermeester Roberto Assagioli, grondlegger van de psychosynthese, met dit psychologische â??leermodelâ?? in aanraking en heeft er een enorme, wereldwijde impuls aan gegeven met zijn vele voordrachten en geschriften.

Oorspronkelijke titel Introduzione alla Psicosintesi (1994)
Auteur(s) Piero Ferrucci
Vertaler(s) Bruno-Paul De Roeck
ISBN 978 90 6020 788 8
Prijs in Euro's 22,60 (incl. B.T.W.)
Categorieën Psychologie: psychosynthese | Psychologie: spiritualiteit
Aantal pagina's 216
Jaar van verschijnen 2000
Druk 2e druk 2008
Bindwijze Paperback
Formaat 23,2 x 15,3 cm
Gewicht in gram 370
Leverbaar Ja

Terug