De betovering van de taal

De neurolinguïstische methode voor gedragsverandering - Werkvoorbeelden


(Klik op het plaatje voor de grote versie)

â??Wondergenezingenâ??, â??spontane oplevingenâ?? en andere plotselinge en raadselachtige veranderingen in het gedrag van mensen hebben altijd al plaatsgevonden. Ook zijn er altijd mensen geweest die hun begaafdheden op dit gebied op buitengewone wijze hebben gebruikt. De hier geboden neurolinguïstische methode wist deze ervaringen zo systematisch te analyseren dat ze beschikbaar kwamen voor anderen. Het is een model voor menselijke communicatie en gedragsverandering, dat werd ontwikkeld door bestudering van de werkwijze van therapeutische â??tovenaarsâ?? als Milton H. Erickson, Fritz Perls, en Virginia Satir. Zeer subtiel taalgebruik blijkt een van de gemeenschappelijke kenmerken te zijn voor de â??miraculeuzeâ?? genezing van fobieën, het oplossen van leermoeilijkheden bij kinderen en volwassenen, het afleren van niet-gewenste gewoonten, en het verbeteren van interacties tussen partners, in gezinnen en in organisaties. Het hier geboden programma kan ook met succes worden toegepast bij niet-therapeutische problemen.
Dit boek is geschreven aan de hand van geluidsbanden van introductiecursussen die door Richard Bandler en John Grinder werden geleid. De tekst is daardoor uitermate levendig.

Voor iedereen die beroepsmatig is geïnteresseerd in het veranderen van menselijk gedrag en die benieuwd is naar de mogelijkheden die de taal biedt om therapie te bedrijven, dus ook voor alle therapeutisch gerichte psychologen en opleidingen, en voor hulpverleners die zich beter met hun cliënten willen verstaan. En ten slotte voor allen die geboeid zijn door taal en taalgebruik.

Oorspronkelijke titel Frogs into Princes (1979)
Auteur(s) Richard Bandler
John Grinder
Vertaler(s) E.W.J. Deen-Hol
ISBN 978 90 6020 331 6
Prijs in Euro's 28,80 (incl. B.T.W.)
Categorieën Psychologie: communicatie | Psychologie: NLP
Aantal pagina's 208
Jaar van verschijnen 1981
Druk 9e druk 2018
Bindwijze Paperback
Formaat 23,2 x 15,3
Gewicht in gram 350
Leverbaar Ja

Terug